Начало / Образование / Председателят на Националното сдружение на сираците в България ще бъде на откриването на учебната година в град Пордим

Председателят на Националното сдружение на сираците в България ще бъде на откриването на учебната година в град Пордим

По покана на ръководството на училището председателя на Националното сдружение на сираците в България – Слави Михайлов,  ще бъде на откриването на учебната година в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ град Пордим.

Над 50 ученици в неравностойно социално положение с нисък социален статус и от бедни семейства от училището ще бъдат подпомогнати с учебни пособия в рамките на благотворителна инициатива „Да върнем децата отново на училище“, стартирала през месец август. „Смятам, че основният проблем за отпадащите деца от училище е точно поради липса на възможности. Държавата трябва да помисли в тази посока и да подкрепя учениците. Средното образование е гарантирано, но липсват механизми, които да дават резултати, за да може повече деца да са в класните стаи“, каза Слави Михайлов.

Кампания за подпомагане на ученици с  учебни пособия ще продължи до 30 септември и целта е максимален брой деца от малки населени места в страната да получат подкрепа. Все още може да се включите в инициативата и да дарите нужните учебни пособия, за да зарадваме повече деца, призовават от НССБ.

Прочетете също:

Продължават летните ремонти на улици и тротоари в Плевен

С дейности по организация и безопасност на движението и ремонт на ревизионни шахти и оттоци ...