Начало / Здравеопазване / Предлагат за близо месец най-строги противоепидемични мерки

Предлагат за близо месец най-строги противоепидемични мерки

Министърът на здравеопазването ще внесе за обсъждане в Министерски съвет предложение от 27 ноември да влязат още по-строги противоепидемични мерки. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов на извънреден брифинг току-що.

 По-строгите мерки ще включват удължаване на извънредната епидемична обстановка до края на месец март 2021 г. Преустановяване на занятията във всички университети, училища, детски градини и ясли. Преустановяване на колективните спортни занимания и културни мероприятия, тържества, включително и частно организирани такива. Преустановяване работата на заведенията за хранене, кафенета и други от този род, като единствено ще се разрешава доставката на храна по домовете. Преустановяване работата на барове, дискотеки и други нощни заведения. Преустановяване провеждането на екскурзии.

След въвеждането на строгите противоепидемични мерки ще бъде направен анализ и на базата на него мерките ще бъдат разхлабени за Коледа, каза здравният министър. По думите му, за 21 дни ще има резултат от въвеждането на строгите мерки.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...