Начало / Крими / По искане на Районна прокуратура – Плевен задържаха мъж, управлявал МПС след употреба на наркотици, извършено повторно

По искане на Районна прокуратура – Плевен задържаха мъж, управлявал МПС след употреба на наркотици, извършено повторно

Районен съд град Левски уважи искането на Районна прокуратура град Плевен, ТО Левски и определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 30-годишен мъж. Г.Ч. е привлечен като обвиняем по досъдебно производство, за това, че на 17.05.2020 г. в гр. Б., управлявал моторно превозно средство – лек автомобил,  след употреба на наркотични вещества – метамфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство „Дрегер Дръг Тест 5000“, като деянието е извършено повторно, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление – престъпление по чл.343б, ал.4, вр. с ал.3, вр. с чл.28 ал.1 от НК.

Престъплението, за което Г.Ч. е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан, се наказва с лишаване от свобода от една до пет години и глоба от петстотин до хиляда и петстотин лева.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура гр. Плевен – Териториално отделение гр. Левски  от разследващ полицай при РУ град Левски.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...