Акценти
Начало / Крими / По искане на Районна прокуратура –Плевен задържаха рецидивист за извършена кражба

По искане на Районна прокуратура –Плевен задържаха рецидивист за извършена кражба

По искане на Районна прокуратура -град Плевен, Районен съд- град Плевен взе постоянна мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Д.М. на 32 години.

Д.М. е привлечен  като обвиняем за тежко умишлено престъпление, а именно по чл. 196, ал. 1, т. 1 вр. чл. 194, ал. 1 вр. чл. 18, ал. 1 вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ и б. „б“ от НК. Той е проникнал през незаключена врата на лятна кухня към къща в гр. Плевен. След задействане на алармена инсталация,  Д.М.  бил забелязан от собственика, като намесата на последния е възпрепятствала довършването на престъплението.  Обвиняемият е  успял да избяга от местопрестъплението, където е останала едната му обувка. В хода на разследването категорично е разпознат от пострадалия. Извършителят се занимава предимно с домови кражби и многократно е осъждан.

За извършеното престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от две до десет години.

Съдът е приел доводите на Районна прокуратура гр. Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност Д.М. да извърши други престъпления, както и да се укрие.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура- гр. Плевен от разследващ полицай.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...