Акценти
Начало / Крими / По искане на Окръжна прокуратура – Плевен е задържан 50-годишен за отвличане

По искане на Окръжна прокуратура – Плевен е задържан 50-годишен за отвличане

По искане на Окръжна прокуратура – Плевен, Окръжен съд – Плевен  задържа Р.Р. на 50 години, който е обвинен за три тежки умишлени  престъпления с висока степен на обществена опасност.

В хода на разследването, Р.Р. е привлечен в качеството на обвиняем, за това, че на 31.10.2022 година в село Гривица, обл. Плевенска е отвлякъл В.Х., гражданин на Република Армения, като към него е проявил особена жестокост (насъскал две кучета от породата „Алабай“, които са му нанесли телесни повреди), за което се предвижда наказание  лишаване от свобода от 10 до 20 години или доживотен затвор, както и конфискация на част или цялото имущество. Привлечен е и за това, че лишил същото лице от свобода, като деянието е извършено по мъчителен начин, опасен за здравето му, за което се предвижда лишаване от свобода от 3 до 12 години, както и за това, че е извършил грабеж на мобилен телефон, собственост на същия пострадал.

Окръжен съд – Плевен  е приел доводите на Окръжна прокуратура – Плевен, че в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, от които да се направи обосновано предположение, че Р.Р. е извършил престъпленията, за които е привлечен като обвиняем. Съдът е счел, че е налице реална опасност той да се укрие или да извърши  престъпление и е постановил  спрямо него най –тежката мярка за неотклонение, а именно „Задържане под стража“.

Определението на съда подлежи на обжалване пред АС-Велико Търново.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...