Начало / Образование / Почетно  отличие „Неофит  Рилски” за  заместник-директор на Езиковата

Почетно  отличие „Неофит  Рилски” за  заместник-директор на Езиковата

Грета Димова – заместник-директор по учебната дейност в ПГПЧЕ – гр. Плевен, е удостоена от Красимир Вълчев, министър на образованието и науката, с Почетното отличие „Неофит Рилски” за цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на училищното образование.

Почетното отличие „Неофит Рилски“ е най-високото отличие, присъждано в образователната система на Република България. Учредено през 1996 г., по традиция се връчва в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май.

 „Благодаря на г-жа Албена Тотева, началник на РУО-Плевен, на г-жа Светослава Илиева, старши експерт в РУО-Плевен, на всички колеги от Езикова гимназия-Плевен, че оцениха труда ми, всеотдайността и постиженията ми за просперитета на  училището ни, за достойното ни представяне на национални и международни събития”, сподели след награждаването Грета Димова.                                                                                                        Тя разказа, че решила да стане учителка, когато била в девети клас, вдъхновена от преподавателите си в Руска езикова гимназия – Плевен. Завършила образованието си със златен медал и приела учителската професия като призвание.

„Учителският труд е незаменим. Той ражда светлината, която  грее цял живот. Никоя професия не изисква толкова себеотрицание да учиш другите и сам да се учиш. Но  запалената искра в сърцата на колеги и възпитаници, ме топли цял живот. Учителите и учениците са лицето и душата на училището, два свята, които всеки ден взаимно се откриват и обогатяват, докосват се, а след всеки допир вече нищо не е същото. Съдбата на учителите винаги е била да се раздават – безрезервно и безусловно. Да обучаваш – означава да се учиш двойно. В тази връзка учител, който нищо не научава от неговите ученици, не е избрал подходящата професия”, убедена е Грета Димова и допълва, че, за да бъдеш добър преподавател, е  необходимо да обичаш това, което правиш и тези, на които преподаваш.   „Нито за миг през целия си трудов стаж не съм съжалявала за избраното от мен поприще, но си мисля, че съм извършила много добри дела през живота си, за да ме дари съдбата с такива прекрасни, активни и висококвалифицирани колеги и интелигентни, способни и мотивирани ученици.  Полученото от мен отличие дължа на всички тях”, каза още Димова.

Прочетете също:

130 приемни семейства от областта се обучават за приемна грижа

Областният екип по приемна грижа, който работи по проект „Приеми ме 2015”, съвместно с Превантивно-информационния ...