Акценти
Начало / Общество / Поход в памет на загиналите при пътнотранспортни произшествия утре в Плевен

Поход в памет на загиналите при пътнотранспортни произшествия утре в Плевен

На 20 ноември 2019 г., по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, учениците и учителите на Професионална гимназия по механоелектротехника – гр. Плевен от 14.30 ч. заедно ще проведат мълчаливо шествие под надслов „Спри! Да спасим живот!“. Маршрутът на шествието ще бъде от сградата на  ПГМЕТ по ул. „Климент Охридски“, бул. „Кирил и Методий“ до бул. „Димитър Константинов“. На пешеходната пътека на кръстовището до Съдебната палата шествието ще спре движението с триминутно мълчание върху пешеходните пътеки, на които ще бъдат поставени цветя в памет на загиналите.

Заедно с тях ще бъде авторът на книгата „Останете живи“ – Георги Стоянов.

„Приканваме гражданите на Плевен да се присъединят към нас, защото безопасността на движението е отговорност на всички ни и борбата за опазване на човешките животи по пътищата не е по силите на една организация или институция, а е мисия на всички нас“, призовават от училището.

От 26 октомври 2005 година ежегодно, през третата неделя на месец ноември се провежда Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. На този ден ние отдаваме нашата почит към загиналите при пътни инциденти и изказваме съболезнования на близките им. Европейското послание и мотото на тазгодишното възпоменание на Световния ден в памет на загиналите при пътнотранспортни произшествия е „Животът не е резервна част“.

Прочетете също:

Прекъсвания на електрозахранването в части от община Плевен ще има на 28 май

Ремонтни работи по електропровод 110 kV, който е собственост на Електроенергийния системен оператор, налагат промяна ...