Акценти
Начало / Култура / Тази вечер постановката „Ах, този змей“ в ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен

Тази вечер постановката „Ах, този змей“ в ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен

Тази вечер драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен ще представи специално за всички малчугани постановката „Ах, този змей“ от Ива Пержинова. Режисьор на спектакъла е Милена Мавродинова, сценографията е на Валентина Германова. Участват Дориана Гълъбова, Ива Николова, Цветелина Кирилова и Емил Николов.

Премиерата ще бъде от 18 часа в Камерната зала на театъра.

Много, много отдавна, в едно далечно царство живеела стара и много изморена магьосница. Нейната съкровена мечта била да се оттегли в заслужена почивка, но имало един проблем, който помрачавал дните и. Този проблем бил единствения и син – двуглавият змей Хабанек. Защо ли? Защото любимото и чедо не било истински змей. И вместо като един истински змей да яде принцеси нейният син по цял ден хрупал моркови.

Дали змеят Хабанек ще се превърне в истински змей, дали ще се престраши да изяде принцеса Каролинка и как Кралят и Кралицата на царството ще защитят милата и добра принцеса ще разберете от спектакъла „Ах, този змей” на Ива Пержинова.

Не винаги външният ни вид отговаря на истинската ни природа и не винаги стремежът да променим някого е най-доброто решение. Когато приемаме другите такива каквито са и откриваме тяхната душевна красота, тогава всички сме щастливи.

Прочетете също:

Засилен интерес към кампанията „Нуждаем се от здравни грижи и утре“ в Плевен

Студенти и ученици от Плевен се включиха в кампанията „Нуждаем се от здравни грижи и ...