Акценти
Начало / Крими / Поредна успешна операция за контрабандни цигари и тютюн

Поредна успешна операция за контрабандни цигари и тютюн

Вчера служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и специализирани полицйски сили при ОДМВР – Плевен съвместно със служители от Митническо бюро гр. Плевен, ТД НАП- Офис Плевен и инспекторат от община Плевен са провели  специализирана операция за противодействие на нерегламентирана търговска дейност, съобщиха органит на реда. Около 10:15 часа са извършили проверки на два търговски обекти в село Буковлък. В първия обект, стопанисван от 32-годишен служители на Митническо бюро Плевен е съставен протокол и предстои съставяне на акт по ЗАДС за съхранението на 19 кутии с цигари без валиден български бандерол марка „Winston“. Служители на ТД НАП са съставили един акт за извършване на нерегламентирана търговска дейност, без да има регистрация и налично фискално устройство. В друг обект, представляван от 52-годишен, служители НАП са съставили един акт за извършване на нерегламентирана търговска дейност, без налично фискално устройство и КДФО. Предстои издаване на заповед от ТД НАП – офис Плевен за запечатване на двата търговски обекта.

5.050 кг насипен тютюн е иззет при полицейски действия в село Бръшляница и в град Плевен. Вчера в 10:00 часа е извършена проверка в частен дом в село Бръшляница, обитаван от 60-годишен. В помещение на къщата, ползвано като кухня е установен полиетиленов плик, съдържащ суха раздробена жълто – кафява тревиста маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн с тегло 1,300 кг. Изготвен е протокол за извършена проверка, установени нарушения и предадени вещи по ЗМВР. Образувана е преписка и работата по случая продължава.

За времето от 08:00 часа до 17:00 часа е проведена специализирана операция за недопускане на разпространение на акцизни стоки без бандерол в Плевен. На улица „Княз Ал. Батенберг“ до контейнер за смет служители на Второ РУ – Плевен намират полиетиленов плик, съдържащ жълто- кафява тревиста маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн, с общо тегло 3.750 кг. Съставен е констативен протокол.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...