Акценти
Начало / Последни новини / Поредна изключително успешна година за ТК Плевен 90

Поредна изключително успешна година за ТК Плевен 90

И 2018 година донесе много радост за Тенис клуб Плевен 90. Равносметката показва отлични изяви на състезателите му в международните турнири, държавните първенства и регионалните надпревари. И през изминалите 12 месеца над всички бе 11-годишната Росица Денчева, която е в националния отбор на България до 12 г. Тя спечели много призови места от международни и национални участия. Още в първия месец на 2018 г., Роси стана шампионка на България на сингъл и на двойки на държавното първенство в зала. Тя беше лидерката /първа ракета/ на България на европейското отборно първенство в Англия където записа 5 победи и 1 загуба, а нашият тим се класира на 6 място.

В периода март – май, Денчева триумфира на Стария континент, печелейки 4 турнира Тенис Европа. В края на май завърши на 2 място в турнир от същата верига, проведен в Италия.

Роси спечели и бронзов медал от най-силния международен турнир – 1 категория в Европа до 12 години в Градинян /Франция/.

През октомври се класира на второ място в квалификационния турнир за определяне състава на националния отбор до 14 г., който ще представя България през 2019 г. След този успех 11-годишната плевенчанката заслужи да е втора ракета при по-големите. Тя вече си беше извоювала успех сред тях – бронзов медал от държавното индивидуално първенство на открито до 14 г. в Бургас.

Много силна година и за Йоана Константинова – 2 място на сингъл на държавното първенство на открито, където Росица е 3-а, а двете на двойки станаха шампионки.

Адмирации и за Цвета Радева – 3 място на Тенис Европа до 16 г. в македонската столица Скопие. След това през юни тя завърши на 5-8 място в турнир от същата верига.

Сред толкова много успехи, може би най-големият е шампионска отборна титла за момичета до 12 г., която през 2018 г. ТК Плевен 90 завоюва за първи път. Заслугата е на Росица Денчева, Йоана Константинова, Сиана Михова, Елена Чолакова и Дария Вутова.

Много добро представяне и на тима до 14 г. – Цвета Радева, Росица Денчева, Марина Иванова и Александра Александрова, които се класираха на пето място в държавното отборно първенство.

Похвала и за съставът на клуба за 8-10 г. – Елена Чолакова, Преслав Филев, Чавдар Кючуков и Даниел Иванов, който завърши на шеста позиция.

В държавните турнири и регионалните първенства добре се представиха още Иво Войников, Емил Недялков, Момчил Косев, Марио Чолаков и Мартин Михов.

Постиженията на ТК Плевен 90 обаче не са само резултатите на корта. Адмирации и за ръководството – за първи път през 2018 г. то даде възможност на състезателите си да тренират целогодишно без прекъсване. Това стана факт след като клуба нае помещение /хале/, на което извърши основен ремонт и го превърна в чудесна зала за тенис.

В края на годината дойде е най-голямото признание, при това международно за работата в Тенис клуб Плевен 90. Клубът кандидатства и спечели домакинството на европейското първенство по тенис за деца до 12 години. Континенталният шампионат ще се проведе под патронажа на кмета на Община Плевен Георг Спартански в периода 26-28 юли 2019 година. Хубавите новини обаче не свършват с домакинството. Почти сигурно в състава на България, който ще участва в първенството ще са две състезателки, открити и изградени от ТК Плевен 90 – Росица Денчева и Йоана Константинова.

В европейското ще участват десет държави. Техните имена ще станат известни след като бъдат разгледани заявките им.

Основната заслуга за получаване на домакинството е на председателя на ТК Плевен 90 – Иво Войников и Тодор Бешевишки. Плевен получи доверието и благодарение на отличните отношения между Българската федерация по тенис и ТК Плевен 90. Клубът ще организира и проведе европейско първенство за втори път през последните 8 години.

Снимка: ТК Плевен 90 – фейсбук

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...