Начало / Образование / Поредица от инициативи в детски градини в Плевен за Седмицата на мобилността

Поредица от инициативи в детски градини в Плевен за Седмицата на мобилността

РИОСВ – Плевен  и  БДДР – Плевен организираха инициативи в четири детски градини в Плевен  за Европейската седмицата на мобилността 16 – 22 септември.

Eкспертите разказаха  на  малчуганите от  ДГ „Чучулига“ за ползите от ходенето пеша, карането на велосипед и други алтернативни средства за придвижване . Децата се  състезаваха с тротинетки на близкото до градината игрище . Седмицата на мобилността бе отбелязана и  в детските  градини  „Иглика“ и „Ралица“ с  беседа на тема „Заедно стигаме по-далеч“ Малчуганите се включиха и в разнообразни игри и състезания .

Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Плевен и Басейнова дирекция „Дунавски район“, организираха  инициатива и в ДГ „Теменуга“. Представени бяха мисията и целите на европейската инициатива и добри практики за опазване на околната среда. Децата проведоха  състезание по безопастност на движението.

Всички  участници  в проведените инициативи получиха  тениски, цветни моливи и книжки за оцветяване.

Европейската седмица на мобилността се провежда ежегодно в периода 16-22 септември.Тази инициатива насърчаване местната власт да въвежда и подкрепя мерки за устойчив транспорт и приканва хората да опитат алтернативен начин на придвижване, различен от автомобилния, не на последно място представлява една възможност за подобряване на качеството на въздуха, шумовото замърсяване и подобряване на условията на средата. През 2017 година „Европейската седмица на мобилността” се фокусира върху темата „Чиста, споделена и интелигентна мобилност“ под мотото „Заедно стигаме по-далеч“. Oфициален сайт на Европейската седмица на мобилността – http://www.mobilityweek.eu/.

За infoPleven

Прочетете също:

Ирена Христова заема мястото на главен секретар на Областна администрация – Плевен

Клетва като държавен служител положи днес Ирена Христова, която ще е главен секретар на Областна ...