Акценти
Начало / Общество / Поледицата затрудни движението на тролеите в Плевен

Поледицата затрудни движението на тролеите в Плевен

Поледицата в Плевен създаде проблем с придвижването на тролеите в града. Сигнал за това бе подаден от наши читатели, но информацията потвърди и управителят на „Тролейбусен транспорт” – Плевен инж. Ангел Несторов.
Коментарите относно движението на тролейбусите в сутришните часове са за изнервени пътници и шофьори, дълго чакане по спирките и периодично спиране на превозните средства за преминаване от ток на дизел. Всичко това е довело да задръствания в града, твърдят пътуващите.
Наистина леденият дъжд е затруднил движението по контактната мрежа и се е наложило новите тролеи да се придвижват периодично на дизел. По думите на инж. Несторов проблемите са били моментни и вече са отстранени, така че няма проблем с извозването на граджданите. Единствено в промишлената зона по линия номер 6 тролеите се движат изключително на дизел, тъй като движението по този маршрут е слабо и контактната мрежа не може да се размрази. Той допълни, че се работи за отстраняването на проблемите, които лошите метеорологични условия предизвикаха.

Прочетете също:

Два дни временно ще е ограничено движението по част от ул. „Хаджи Димитър”

Временно ще бъде ограничено спирането, паркирането и движението на моторни превозни средства по ул. „Хаджи ...