Акценти
Начало / Култура / Покана за плевенски деца за участие в литературен конкурс в Сливен

Покана за плевенски деца за участие в литературен конкурс в Сливен

Традиционният Национален литературен конкурс  за деца ще се проведе и тази година в рамките на 19-то издание на Националния фестивал на детската книга, домакин на който от 9 до 11 май 2017г. е град Сливен. Тази година темата на конкурса е “В търсене на талисман за щастие“.

Организаторите от Регионална библиотека „Сава Доброплодни” канят и деца и юноши от Плевен на възраст от 7 до 18 години да се включат в конкурса. Участниците ще бъдат разделени в три възрастови групи: 7 – 10 години, 11 – 14 години, 15 – 18 години. Всеки участник има право да представи до 2 литературни творби /разказ, приказка, стихотворение/ специално създадени за конкурса. Творбите да са с обем до 5 стандартни компютърни страници /60-66 символа на ред, 28-30 реда на страница/ и да бъдат изпратени в печатен вид или на e-mail.

Краен срок за изпращане на творбите е до 20.03.2017г.

Творбите ще се оценяват от компетентно жури. Ще бъдат раздадени много награди. Отличените литературни произведения ще бъдат издадени в сборник.

Творбите, с обозначени на тях трите имена, възраст (навършени години), училище, адрес, телефон и e-mail за контакти, изпращайте на адрес:

8800 гр. Сливен

ул. “Никола Карев” № 1

Регионална библиотека “Сава Доброплодни”

/за литературния конкурс/

или на email:  reglibsliven@iradeum.com

Прочетете също:

Силно корозирала мина откриха в района на жп гара Ясен

На 28 май 2020 година около 20:55 часа в полицията е получен сигнал, че в ...