Начало / Култура / Покана за плевенските деца за два национални конкурса в рамките на XXII Национален фестивал на детската книга

Покана за плевенските деца за два национални конкурса в рамките на XXII Национален фестивал на детската книга

Организаторите на XXII Национален фестивал на детската книга, който ще се проведе в Сливен от 11 до 13 май 2020 г., обявяват два национални конкурса – литературен на тема „Неразказани истории на един ловец на приключения” и конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои, съобщават от Регионална библиотека „Сава Доброплодни”, основен организатор на Фестивала на детската книга

В литературния конкурс могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 18 години, разделени в три възрастови групи: 7 – 10 години, 11 – 14 години, 15 – 18 години. Всеки участник има право да представи до 2 литературни творби /разказ, приказка, стихотворение/ специално създадени за конкурса. Творбите да са с обем до 5 стандартни компютърни страници /60-66 символа на ред, 28-30 реда на страница/ и да бъдат изпратени в печатен вид или на email.

Краен срок за изпращане на творбите: 20.03.2020г.

В конкурса за изработване на театрални кукли могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 16 години, разделени в три възрастови групи: 7 – 10 години, 11 – 14 години, 15 – 16 години. Всеки участник има право да представи до 2 броя кукли. Куклите да са с височина по-голяма от 35см.

Краен срок за изпращане на творбите: 03.04.2020г.

Два различни състава на компетентно жури ще оценяват творбите, изпратени за участие в конкурсите.

Наградите на отличените участници ще бъдат връчени на специална церемония в дните на XXII Национален фестивал на детската книга.

Отличените литературни произведения ще бъдат издадени в сборник, а куклите на отличените участници ще бъдат включени в експозицията на единствения в България Музей на театралната кукла на любимите литературни герои уреден в РБ „Сава Доброплодни” – Сливен.

Творбите за конкурсите, с обозначени на тях: трите имена, възраст (навършени години), училище, адрес, телефон и e-mail за контакти, се изпращат на адрес:

 8800 гр. Сливен ул. “Никола Карев” № 1

Регионална библиотека “Сава Доброплодни”. Литературните творби ще се приемат и на e-mail:  [email protected]

тел. за справки: 044/62 24 41; 62 39 70

 

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...