Акценти
Начало / Общество / Подкрепа за независим живот ще получат нуждаещи се от Община Левски

Подкрепа за независим живот ще получат нуждаещи се от Община Левски

Община Левски стартира проект „Подкрепа за независим живот”, осъществен с финансовата подкрепа на ОП „Развитие на човешките ресурси” по схема „Помощ в дома”, информират от пресцентъра на местната администрация. Чрез проекта Община Левски ще предоставя почасови социални услуги в домашна среда за лична помощ, за социална подкрепа и помощ при комунално-битови дейности.

Проектът ще се реализира в продължение на 18 месеца. Той е на обща стойност 159 819,12 лв. и предвижда разширяване дейността на съществуващия Домашен социален патронаж в Левски чрез създаване на Звено за услуги в домашна среда. Предвижда се да бъдат назначени 30 души от цялата община на длъжност „Домашен санитар”, те ще обслужват 70 нуждаещи се. За потребители на социалните услуги могат да кандидатстват лица с трайни увреждания и възрастни хора с ограничения или невъзможност за самообслужване. Кандидатите за домашни санитари трябва да са безработни лица в трудоспособна възраст, които не са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст или на професионална пенсия за ранно пенсиониране.

Социалната услуга е 12 месеца от 1 юли 2013г.

Приемът на документи за потребители на услугата започва на 18 февруари и ще продължи до 15 март. В същия срок се приемат документи и на кандидатите за участие в обявения от Община Левски конкурс за подбор на персонал за предоставяне  на социалните услуги.

Прочетете също:

Как да изберем нова батерия за прахосмукачка

Може да не сте забелязали, но прахосмукачките отдавна не са това, което бяха. През последните ...