Начало / Култура / Повече от 50 са творбите в благотворителната изложба за набиране средства за паметник на Емил Димитров

Повече от 50 са творбите в благотворителната изложба за набиране средства за паметник на Емил Димитров

Повече от 50 творби на 40 автори от страната са включени в благородната кауза за набиране средства за изграждане на паметник на Емил Димитров в Плевен. Организатори на изложбата са Община Плевен и Представителство на СБХ – Плевен.

С най-много – 6 картини, се включва Лора Янева от Бургас, участват и Веско Радулов от Казанлък, Юри Буков, Иво Петров, Нина Петрова, Карло Вендо, Петко Петков, Сашо Камбуров, Павлин Ковачев, Любо Ангелов, Тодор Йорданов, Константин Симеонов – Костика, Данаил Мицев, Страхил Найденов – с 2 мозайки, проф. Кирил Мескин, Валентин Асенов – Хъкъла, Хинко Хинков и др. Всеки автор сам е решил за колко продава произведението си, цените са от 80 до 2 000 лв., уточни уредникът на Арт център – Плевен Пламен Моневски. Водени от идеята на благородната кауза, в която се включват, почти всички автори са обявили продажни цени с най-малко 50% по-ниски от реалните. Така например почитателите на скулпурата могат да притежават „Арлекин” на Николай Гърков от Червен бряг не срещу 1000, а само срещу 200 лв., допълни Моневски, информират от пресцентъра на Община Плевен.

 Творбите са представени в изложбената зала на Арт център – Плевен, където на 14 и 15 септември може да се направи предварителен оглед и резервация за закупуване. Официалното откриване на благотворителната изложба е на 15 септември в 18.00 часа.

%d0%b8%d0%b7%d0%bb%d0%be%d0%b6%d0%b1%d0%b01

Прочетете също:

От март билетчето за тролей в Плевен вече ще е 1.50  лв.

Билетът за пътуване в тролейбусния транспорт в Плевен се променя от 1.00 лв. на 1.50 ...