Начало / Общество / Плевен ще е домакин на Дните на Москва в България

Плевен ще е домакин на Дните на Москва в България

Плевен ще бъде домакин на Дните на Москва в България заедно със София и Варна, съобщиха от пресцентъра на Община Плевен. Събитието се организира от Правителството и Префектурата на Централния административен окръг /ЦАО/ на руската столица  в дните 2 – 5 октомври и е посветено на 140-годишнината от Освобождението на България от турско робство.

Дните на Москва в Плевен ще се проведат на 3 октомври. По този повод в града ни ще бъде официална делегация от Департамента по външноикономически и международни връзки при Правителството на Москва и от ЦАО на гр. Москва – побратим на Плевен, водена от Александър Малиничев – ръководител на апарата на Префектурата на ЦАО. Те ще бъдат придружени и от спортна делегация.

Официалните гости ще бъдат приети за официална среща от кмета Георг Спартански. Същия ден в 11.30 ч. в конферентната зала на хотел „Ростов” ще бъдат показани презентация за новостите в благоустройството в руската столица и филмът „Плевен: Краят на войната. Началото на Европа”, посветен на Плевенската епопея. В 13.00 ч. московската делегация и ръководството на Община Плевен ще поднесат цветя пред Вечния огън в Параклиса мавзолей „Св. Георги Победоносец”, а в 13.30 ще открият приятелските срещи между млади московски и плевенски шахматисти в Актовата зала на Община Плевен. В 17.30 ч. в ХГ „Ил. Бешков” ще бъде открита и изложбата „Москва фестивална”.

Прочетете също:

Парното в  Плевен по-евтино с 15,65% от днес

КЕВР проведе закрити заседания, на които прие окончателни решения за цените на топлинната енергия, цените ...