Начало / Здравеопазване / Плевенски специалисти ще лекуват миома в Румъния с ХАЙФУ терапия

Плевенски специалисти ще лекуват миома в Румъния с ХАЙФУ терапия

През месец септември ще бъде поставено началото на съвместна работа между специалисти от ХАЙФУ центъра в Плевен и колегите им от Румъния, научихме от Рената Карааргирова, директор „Международни връзки и научен обмен“ в СБАЛАГ „Света Марина“. Гинеколози от ХАЙФУ центъра ще лекуват миома в северната ни съседка. Това е резултат от международното признание, което плевнеският ХАЙФУ център спечели за първите седем месеца работа, прилагайки иновативното лечение за стопяване на тумори чрез използване на високоинтензивен фокусиран ултразвук. За този период  в ХАЙФУ центъра са третирани 87 миомни възли на 76 пациентки с миома на матката, като най-голямата миома, стопена с ХАЙФУ терапия, е 16 см, научихме още от Рената Карааргирова.

ХАЙФУ е радикално нов метод при третиране на тумори в човешкото тяло. Високоенергийната прицелна ултразвукова терапия позволява с уникална прецизност да бъде стопено туморното новообразувание без да бъдат засегнати здравите тъкани наоколо.  В плевенския ХАЙФУ център, който е четвъртият в Европа, работи единственият сертифициран екип на Балканския полуостров за работа с ХАЙФУ, в който е и проф. Григор Горчев – въвел иновативната технология в България.

Общо 118 пациенти досега са преминали лечение в ХАЙФУ центъра в Плевен.

Прочетете също:

И тази седмица инициативата „Да на ваксинацията“ събира гражданите на Плевен

Днес след работна среща с областния управител Марио Тодоров, ръководителя на клуб „Северняците“-Плевен Джейлян Демирев, ...