Акценти
Начало / Общество / Плевенските журналисти връчиха традиционните си годишни награди

Плевенските журналисти връчиха традиционните си годишни награди

На скромна церемония в пресклуба на БТА в Плевен Дружеството на СБЖ в Плевен връчи традиционните си годишни награди. Гости на събитието Гости на събитието бяха зам.- председателят на Общинския съвет Петя Василева, кметът Георг Спартански, областният управител Иван Петков.

Преди да бъдат обявени носителите на отличията председателят на Дружеството на журналистите в Плевен – Иван Илиев, направи кратък обзор на отминаващата година. Според него думата на отминаващата година е „разединение”. „ Превес взеха омразата и добродетелите бяха забравени. Затова пожелавам на всеки доброта, спокойствие и смирение. Дано следващата година да надмогнем трудностите, да сме здрави, за да продължим напред и по-малко да се оплакваме”, каза Иван Илиев.

С голямата награда за журналистика „Северно ехо”, учредена от Община Плевен и СБЖ- Плевен,   бе удостоена дългогодишната плевенска журналистка Буряна Божинова. Отличието й бе връчено от кмета Георг Спартански.

52 години служа на словото и чрез него на хората, каза при приемането на наградата Буряна Божинова. „За мен журналистиката не е бизнес, чрез нея пари не се правят, а се прави име. И най-важното е това име да го запазиш чисто до края”, подчерта Божинова.

С отличието  „Пиар на годината” за 2022 г. плевенските журналисти удостоиха  Ина Минкова от Окръжен съд – Плевен. Отличието връчи областният управител Иван Петков.

За издигане престижа на Плевен в национален и международен мащаб  отличие от СБЖ – Плевен получи Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“. Връчи го Петя Василева, зам.-председател на Общински съвет – Плевен. Фондация „Аз съм Кайлъка” на Люси Дяковска бе отличена за гражданска инициатива.

По традиция плевенските журналисти дават заслуженото и на своите юбиляри. Грамота получи дългогодишният кореспондент на БТА Малин Решовски. При връчването на наградата председателят на дружеството на СБЖ – Плевен, Иван Илиев нарече колегата Решовски „вестител на доброто, който винаги работи за авторитета на Плевен”.

Приемайки грамотата Малин Решовски остана верен на себе си и пожела Плевен да се превърне в медиен център за Северна България. Той припомни, че плевенската награда за журналистика носи името на седмичника „Северно ехо“, който е бил един от най-влиятелните и популярни вестници, издавани в Плевен в периода 1921-1944 г.

Специален подарък за всички наградени бяха графики от плевенския художник Ивайло Петров.

Доброто настроение в празничната вечер повишиха изпълненията на колегата Николай Колев и на солисти от Северняшкия ансамбъл.

Цялата церемония може да бъде проследена ТУК.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...