Начало / Култура / Плевенската поетеса Гюлшен Алиева е тазгодишният носител на наградата „Златно дунавско перо”

Плевенската поетеса Гюлшен Алиева е тазгодишният носител на наградата „Златно дунавско перо”

Поетесата Гюлшен Алиева от Плевен е тазгодишният носител на наградата „Златно дунавско перо” от националния поетичен конкурс „Свищовски лозници”, съобщиха от пресцентъра на Община Свищов.

 „Вече 14 години изминаха и много поети и белетристи получиха тази награда. Вярвам, че тя ще получава все по-голямо признание в цяла България!“ каза при обявяването на тазгодишния носител на отличието председателят на журито Георги Драмбозов.

Наградата на Гюлшен Алиева бе връчена от кмета на града Генчо Генчев в Камерната зала на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“. Развълнуваната поетеса сподели, че наградата за нея е като литературен Олимп, който тя е изкачила през своя 50-годишен път. Носителката на наградата е автор на 6 издадени книги,  а седмата е вече на път да стигне до читателите. Тя благодари сърдечно на компетентното жури в състав Георги Драмбозов – председател, и членове Людмил Симеонов и Стефания Цанкова, за високата оценка и престижната награда.

С отличие от конкурса е и Асан Хаджипехливанов от Плевен, удостоен с Втора награда.

В поетичния конкурс са участвали 70 нови произведения от 70 автори.

На връчването на наградите присъстваха представители на общинското ръководство, културни деятели, гости и жители на града, които, както обикновено, бяха напълнили Камерната зала на свищовското читалище.

Снимка: Пресцентър Община Свищов

Прочетете също:

В Плевен започна третото издание на фестивала „Шарено петле”

Днес паркът на Регионалният исторически музей беше изпълнен с детска глъч. Малчуганите и техните родители ...