Начало / Политика / Пламен Тачев с важни предложения при обсъждане на изменения на закона за МВР

Пламен Тачев с важни предложения при обсъждане на изменения на закона за МВР

Три предложения при обсъждане на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за Министерството на вътрешните работи направи днес в Народното събрание депутатът от Плевен – Пламен Тачев.

Да се разширят правомощията на полицейските органи на Главна дирекция „Гранична полиция”, които ще могат да осъществяват оперативно-издирвателната си дейност и разследване на престъпления, свързани с функционалната им компетентност, на територията на цялата страна.

Да се регламентира механизъм за сдружаване на доброволните формирования на национално ниво, както и условията, при които е задължително изграждане на локални системи, които да бъдат интегрирани с Националната система за ранно предупреждение и оповестяване.

Да се въведе системата „е Call”, в съответствие с националното и европейско законодателство. „е Call” е спешно повикване от превозно средство на тел.112, направено автоматично за осъществяване на звукова връзка между пътниците в превозното средство и най-подходящия център за приемане на спешни повиквания.

За Станимир Димов

Прочетете също:

Читалището в Бреница отпразнува 120 години

С тържествен концерт Народно читалище „Народно съзнание – 1897”, с. Бреница отбеляза своята 120-годишнина. „За ...