Акценти
Начало / Култура / Писателят Стефан Бонев връчва в Плевен наградите от „Недоизречено 7”

Писателят Стефан Бонев връчва в Плевен наградите от „Недоизречено 7”

Стефан БоневЛично авторът на Националния конкурс „Недоизречено” – пловдивският писател Стефан Бонев, ще връчи в Плевен наградите на победителите от седмото издание на нестандартното литературно състезание. Официалната церемония ще се проведе на  24 април в 16.30 часа в ХГ Колекция „Дарение Светлин Русев”, съобщи Албена Декова, организатор за Плевен на литературната проява.

За награждаването в Плевен ще пристигне и проф. Димитър Димитров, ректор на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите / ВУАРР / в Пловдив, който е спонсор на „Недоизречено”. Датата за награждаването е избрана неслучайно и се свързва с 23 април – Международния ден на книгата. Идеята на конкурса „Недоизречено” е да стимулира младите хора към четене и писане, към откриване и развиване на собствения творчески заряд.

В това издание участваха 24 творби на автори от цялата страна.

 Ще бъдат връчени три парични награди за класиралите се на първо, второ и трето място, както и 4 поощрителни награди, една специална награда и една награда за автор над 21 години. Освен паричните награди, отличените автори ще получат в комплект най-новата книга на плевенската писателка и домакин на конкурса – Албена Декова, в съавторство с албанския писател от гръцки произход Вангелис Зафиратис „Разцъфтяла тишина”, излязлата преди броени дни книга с разкази на Стефан Бонев „Странните неща”, както и книгата „Съвети за мъж на средна възраст от Южна България” на Дим К. Дим, издадена във ВУАРР. За наградените автори от Плевен са осигурени безплатни читателски карти до края на годината от библиотеката в НЧ „Съгласие 1869”., а класираните на първо, второ и трето място творби ще бъдат публикувани във в. „Посоки”.

Журито на конкурса е в състав: съавторката на „Недоизречено“ варненската поетеса Мариела Русева, литературоведът и университетски преподавател Здравко Дечев, председателят на Дружеството на пловдивските писатели Начо Христосков, Елена Диварова – поетеса и ръководител на курс по творческо писане към читалище „Възраждане 1983“ в Пловдив и Албена Декова – ръководител на Средношколски клуб по творческо писане към НЧ „Парашкев Цветков” – Плевен.

Прочетете също:

Лечители и билкари празнуват днес

На 1 юли се отбелязва народния и църковен празник Свети Врач, посветен на светите братя ...