Начало / Общество / Петима ще са заместниците на кмета на Плевен

Петима ще са заместниците на кмета на Плевен

Община Плевен ще има рекорден брой заместник кметове на глава от населението. Така определи предложението за структурата на общинската администрация общинският съветник от ГЕРБ Диана Данова по време на днешното заседание на местния парламент. Общо петима заместници ще има кметът Георг Спартански, след като старейшините подкрепиха точката от дневния ред с 28 „за”, 8 „против” и трима „въздържал се”.
Още в началото на дебата градоначалникът поясни, че структурата само се приема или отхвърля от Общинския съвет, без той да може да я променя. Може да се дават предложения, но крайното решение все пак е на кмета. Георг Спартански допълни, че почти не е променена структурата на общинската администрация, въпреки спекулациите за политически чистки. От 10 ноември досега няма уволнени служители на Община Плевен, а само няколко напуснали по собствено желание, обясни още кметът.
Спорове възникнаха около задълженията на заместниците по обществен ред и сигурност и младежки дейности и спорт. Според част от старейшините тези ресори са излишни, тъй каато бююджетът за тях е сравнително скромен и няма кой знае каква натовареност около тях, за да се назначава заместник кмет. „Не сме дорасли за заместник кмет на Плевен по спорта, с оглед на бюджета. Ако има 5 млн. бюджет за спорт, разбирам да има кой да ги управлява”, бе позицията на общинският съветник от АБВ Цветан Антов. В подобна насока се изказа и старейшината от ГЕРБ Пенчо Дреновски.
С приемането на новата структура от януари Община Плевен ще има заместник кметове по отношение на финанси и икономика, обществен ред и сигурност, Европейски проекти и хуманитарни дейности, териториално развитие и младежки дейности и спорт.

Прочетете също:

Георг Спартански  към младите: Нямате причина да се чувствате непълноценни, ако пишете на български в социалните мрежи

Младите хора да се изразяват на български в социалните мрежи когато са в България, призова ...