Начало / Образование / Педагог от Езикова гимназия – Плевен – вдъхновител на кръгла маса „Дигитално междучасие”

Педагог от Езикова гимназия – Плевен – вдъхновител на кръгла маса „Дигитално междучасие”

Грета Димова – заместник-директор по учебната дейност в ПГПЧЕ – гр. Плевен, участва като вдъхновител на кръгла маса „Дигитално междучасие” на тема „Образованието в дигиталната ера” по лична покана на Светослав Малинов – член на Европейския парламент. Националното събитието е част е от инициативата „Европейско междучасие”.

Форумът е открит от Светослав Малинов, представяйки най-важните моменти от доклада на тема „Образованието в ерата на цифровите технологии: предизвикателства, възможности и поуки при формулирането на политиките на Европейския съюз”.

В три панела: „Модернизиране на техническата база”, „Дигитализация на административните процеси” и „Използване на електронни ресурси и технологии в обучението”, протича работата на кръглата маса.

Грета Димова е представила дейността на училището и електронните ресурси и методи на преподаване в Езикова гимназия – Плевен, използвайки съвременната база на Центъра за неформално и електронно учене, изграден на четвъртия етаж в училището по спечелен проект, финансиран от Фондация Америка за България. Споделени са добри практики и опит на учителите от Езикова гимназия – Плевен, които използват дигиталните методи на преподаване, как това улеснява работата им и подобрява качеството на образование и какво е бъдещето на образованието в дигиталната ера и нагласите на учители, родители и ученици, как това спомага за обучението на възпитаниците на училището – многократни победители в олимпиади, състезания, конкурси, театрални постановки, носители на сертификати и дипломи по изучаваните в гимназията чужди езици.

„Последният ден от месеца на Народните будители ме срещна с истински съвременни будители. Хора, които в момента отварят една нова – цифрова – глава в голямата книга на българското образование. За мен беше радост да съм домакин на кръглата маса “Дигитално междучасие”, с която тематично продължавам работата си по инициативата Европейско междучасие. Публиката също беше много активна и допринесе за дискусията, която като европейски законодател ми даде още по-добър поглед над българското образование” – заяви Светослав Малинов в края на събитието.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...