Начало / Култура / Педагогическият колеж възобнови традицията си за отбелязване на 24 май

Педагогическият колеж възобнови традицията си за отбелязване на 24 май

Ден преди празника на българската просвета и култура и на славянската писменост в Педагогическия колеж в Плевен се състоя  тържество по този повод. Така беше възобновена традицията, позабравена през последните години, празникът да бъде отбелязван по този начин в учебното заведение.

На тържеството присъстваха много бивши студенти на колежа и ученици от базовото  НУ „Христо Ботев” в Плевен. Сред официалните гости бяха Йонита Иванова – началник отдел „Култура и образование” Община Плевен, Генади Динков – ресор „Общински училища” Община Плевен, директорът на НУ „Христо Ботев” – Цветелин Горанов и директорът на базова детска градина „Юнско въстание” – Румяна Ценова.

В приветствието си директорът на Педагогическия колеж – доц.д-р Росица Димкова, подчерта, че в днешния глобализиращ се свят трябва да ценим повече от всякога българската култура и българската традиция, повече от всякога трябва да ценим българската история. В същото време трябва да превърнем учебните институции в по-широк хоризонт, където не само да се усвояват знания, а да се дава възможност за изява на способности, акцентира доц. Димкова.

Поздравителен адрес към преподаватели и студенти от името на кмета проф. д-р Димитър Стойков прочете Йонита Иванова.

Празничната програма продължи с изпълнения на студентски формации и хип-хоп група от НУ „Христо Ботев”.

Педагогическият колеж в Плевен ще посрещне 24 май със 160 студенти редовна форма на обучение, които се подготвят в две специалности – предучилищна педагогика с изучаване на чужд език и начална училищна педагогика.

Прочетете също:

Започна попълването на Националната система „Живи човешки съкровища”

Министерството на културата стартира процедурата за попълване на Националната система „Живи човешки съкровища – България” ...