Акценти
Начало / Култура / Паркът на Регионалния музей в Плевен става сцена на открито през летните месеци (програма)

Паркът на Регионалния музей в Плевен става сцена на открито през летните месеци (програма)

Регионалният исторически музей в Плевен през това лято ще бъде сцена за поредица от културни прояви, организирани от Община Плевен. На сцената, издигната в парка на музея, ще се състоят концерти, театрален куклен и  джаз фестивал, филмова панорама.

Проявите ще започнат на 7 юли с концерт на Драгомир Драганов и квартет „ГеоМарЧаЛо” с участието на Плевенска филхармония. Началото е от 21 часа, входът е с билети.

От 9 до 11 юли на сцената в Регионалния музей ще се проведе поредното издание на Фестивала за куклено изкуство „Шарено петле”.

На 16 юли (четвъртък), от 21.00 часа, е вечерта на  Дани Милев Бенд.

За любителите на фолклора е спектакълът „От мегдана” на Северняшки ансамбъл „Иван Вълев” – Плевен. Той ще е на 21 юли  (вторник) от 20.30 часа.

На 22, 23, 24 и 25 юли са киновечерите от Лятна кинопанорама „Исторически филми в Историческия музей”. Прожекциите ще започват от 21 часа.

На 28 юли (вторник) от 20.30 часа  Стефан Вълдобрев ще представи пред плевенска публика своята „Книга за песните”.

Афишът за месец юли завършва със „Спектакъл руска програма”, включващ песни от руски филми. Той ще е на 31 юли, входът е с билети.

Програмата на сцената в Регионалния музей за месец август включва концерт на Веско Ешкенази с Плевенска филхармония. Срещата със световноизвестния цигулар е на 24 август, с резервна дата 25 август.

През септември ще се проведе четвъртото издание на Международния  Есенен джаз фестивал „Плевен 2020“. Концертите от фестивала ще са на 11,12 и 13 септември.

На 18 септември ще гостува Хилда Казасян, която ще изнесе концерт с Плевенска филхармония.

Събитията са с вход свободен, с изключение на тези, за които е упоменато, че са с билети.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...