Акценти
Начало / Образование / Пазител на народните традиции разкри кулинарни тайни пред учениците от Гимназията по туризъм в Плевен

Пазител на народните традиции разкри кулинарни тайни пред учениците от Гимназията по туризъм в Плевен

В навечерието на Коледа възпитаниците на ПГ по туризъм „Ал. Константинов” получиха необичаен подарък от своята директорка Малинка Маринова . По време на учебната практика по Организация и функциониране на кухнята се проведе мастър-клас на уникалната Мария Иванова-дългогодишен приятел на училището, носител на приза „Пазител на народните традиции” и организатор на фолклорния фестивал „Банатски вкусотии” – село Асеново.


Учениците от 10а клас имаха възможността да участват в приготвянето на традиционни ястия по автентични рецепти от банатската кухня –
„Дрипави першоре с пушено месо и сланина”, „Бобена супа Листа” и „Сладкарчета”. Учебната практика неусетно се превърна в един малък празник на кулинарното изкуство.

Специален гост на мероприятието беше и госпожа Татяна Божинова – заместник-областен управител на Плевен, която заедно с госпожа Маринова с интерес и сръчност се присъедини към учениците и заедно приготвиха вкусните кулинарни шедьоври.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...