Начало / Последни новини / ОФК „Спартак” – Плевен започва новия сезон в добро финансово състояние

ОФК „Спартак” – Плевен започва новия сезон в добро финансово състояние

Финансовото състояние на ОФК „Спартак” – Плевен е в добро финансово състояния. Това обяви днес председателят на Управителния съвет на футболния клуб – Пепо Петков, на пресконференция в пресклуба на БТА. Той уточни, че дълговете, оставени от предишното ръководство, са изплатени на 90%, което е около 100 000 лв. Клубът няма задължения към НАП и НОЙ стана ясно от показаните удостоверения от съответните институции. Редовно се изплащат заплатите на футболистите, има и премии.

Целта ни е да укрепим отбора и да имаме стабилно представяне в групата, а след година-две да се върнем отново в професионалния футбол, подчерта Пепо Петков.

Той се обърна с призив към местния бизнес за финансова подкрепа, за да имат добра мотивация футболистите да преследват поставената цел. „Парите ще се харчат отговорно и по предназначение и няма да „потънат” както се опасяват някои”, гарантира председателят на УС. Той изказа благодарност на Община Плевен за оказаната финансова помощ за ремонта, макар и кърпежен, на стадион „Плевен”, което е позволило отборът да играе домакинските си мачове на собствен терен, а не да плаща наем за ползване на стадиона в Ловеч. Това допълнително е усложнявало  и без това не особено доброто финансово положение на „Спартак”, отбеляза Петков.

За подобряване на финансовото състояние на клуба съществена роля има основният спонсор Efbet, както и фирма FCC.

В момента отборът е съставен основно от млади играчи под 21 години, обясни Борислав Георгиев, член на УС на ОФК „Спартак”. „Идеята ни е през следващите една-две години тези млади играчи да се развият и да се наложат, и с тях да атакуваме място сред професионалистите”, каза Георгиев. Той отправи молба към феновете да бъдат търпеливи и да дадат възможност на младите футболисти да се докажат и с тяхна помощ отборът да се върне там, където му е мястото – при професионалистите.

По думите на Георгиев в момента отборът се представя добре. Натрупал е актив от 9 точки при реализирани три победи от изиграни пет мача. Това му отрежда временното 6-то място в Северозападната трета лига от общо 18 отбора. Амбицията на старши треньорът Красимир Бислимов е да се класират в тройката.

Плевенската общественост има нужда от футболен отбор на ниво, подчерта и новият член в УС Венцислав Катинов. Той също призова местния бизнес да даде финансово рамо на „Спартак”, а от своя страна гарантира, че в управлението на клуба ще има прозрачност и няма да има и дори намеци за купени мачове.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...