Начало / Здравеопазване / От 26 август приемат документи за платено обучение в Медицинския

От 26 август приемат документи за платено обучение в Медицинския

За четвърта поредна година в Медицинския университет в Плевен са отпуснати места за прием платено обучение по специалност „Медицина” и за бакалавърските програми на факултетите „Здравни грижи”, „Обществено здраве” и медицинския колеж.

За учебната 2013/2014 година местата за платено обучение в специалност  „Медицина” са 10, за професионално направление „Здравни грижи” – (специалности „Медицинска сестра”, „Акушерка”, „Медицински лаборант” и „Помощник-фармацевт”) – 22; за професионално направление „Обществено здраве” (специалности „Медицинска рахабилитация и ерготерапия”  и „Опазване и контрол на общественото здраве”)  – 6, и за „Социални дейности” – 3 места, съобщиха днес от университета.

За специалност „Медицина” право да кандидатстват за обучение срещу заплащане имат кандидат-студентите, положили успешно конкурсните изпити по биология и химия във висшето училище, но неприети на класиранията за местата по държавна поръчка. Това право се дава и на кандидати, положили успешно състезателните изпити в друг медицински университет в страната срещу представяне на служебна б ележка, удостоверяваща изпитния им резултат.

За специалностите във факултетите „Здравни грижи”, „Обществено здраве” и Медицинския колеж за обучение срещу заплащане ще се приемат кандидати, положили успешно теста по биология в МУ-Плевен, но некласирали се за местата по държавна поръчка, както и такива, положили успешно изпит за същите специалности в друг медицински вуз и представили служебна бележка. Освен това право за участие в класирането за платено обучение по бакалавърските програми ще имат и кандидат-студенти с успешно положен държавен зрелостен изпит по биология, които до момента не са били кандидати в МУ-Плевен.

Годишната такса за платено обучение за специалност „Медицина”  е 7414,20 лв., за „Медицинска рехабилитация и ерготерапия” и „Опазване и контрол на общественото здраве” – 2233,90 лв., за специалностите „Медицинска сестра”, „Акушерка”, „Медицински лаборант” и „Помощник-фармацевт” – 4165,00 лв. и за „Социални дейности” – 1508,80 лв.

От 26 до 28 август кандидатите за прием платено обучение в МУ-Плевен ще могат да подадат документи в Ректората за специалност „Медицина” и в Учебния корпус за бакалавърските програми.

Класирането на приетите за обучение срещу заплащане студенти ще бъде обявено на 28 август, като при равен бал предимство ще имат кандидатите, положили успешно конкурсните изпити в МУ-Плевен.

Студентите, приети за обучение срещу заплащане за учебната 2013/2014 година, ще могат да се запишат от 29 до 30 август 2013 г. в МУ-Плевен.

На сайта на университета е качена подробна информация за обявения прием платено обучение в МУ-Плевен.

Прочетете също:

26 – килограмов тумор отстраниха хирурзи в плевенската УМБАЛ „Д-р Г. Странски“

Гигантски тумор отстрани екип от лекари в плевенската УМБАЛ „Д-р Г. Странски“. Изключително сложната и ...