Акценти
Начало / Икономика / ОТ ЧЕЗ предупреждават: Атакуват наши клиенти с имейли с вируси

ОТ ЧЕЗ предупреждават: Атакуват наши клиенти с имейли с вируси

„ЧЕЗ Електро България“ АД уведомява своите клиенти, че днес е установен опит от страна на външни лица да заблуждават клиенти на Дружеството с имейли, наподобяващи тези, които потребителите получават за електронна фактура.

Фалшивият имейл изглежда почти идентично на съобщенията, изпращани от ЧЕЗ Електро България, но съдържа прикачен файл с наименование на кирилица и разширение .7z, който представлява вирус.

От ЧЕЗ предупреждават клиентите си да не кликват върху линка „тук“, да не отварят прикачения файл и веднага да изтрият съобщението.

От дружеството напомнят, че електронните фактури на ЧЕЗ Електро България се изпращат само в .pdf формат.

Достъпът до електронния архив с фактури на сайта на Дружеството www.cez.bg е напълно защитен и функционира нормално. Всички наши клиенти могат да изтеглят безопасно електронните си фактури оттам, допълват от електроразпределителното дружество.

Екипът по киберсигурност на Дружеството вече е установил източника на атаката и са предприети мерки за блокирането му, уверяват от ЧЕЗ.

От там гарантират, че лични данни на клиентите им не са били достъпвани или копирани от сървърите на Дружеството от трети страни.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...