Акценти
Начало / Общество / От утре започва подаването на документи за предоставяне на услугата „Личен асистент” в Белене

От утре започва подаването на документи за предоставяне на услугата „Личен асистент” в Белене

личен асистент

От утре Община Белене стартира дейности по предоставяне на услугата „Личен асистент” като партньор на Агенция за социално подпомагане. За това информира кметът на крайдунавския град Момчил Спасов. За потребители на социалната услуга „Личен асистент” по проекта могат да кандидатстват хора с увреждания с ограничения или невъзможност за самообслужване, хора над 65 години с ограничения или в невъзможност за самообслужване, семейства на деца с увреждания и самотно живеещи тежко болни лица. Срокът за подаване на документи е от 27 март до 9 април. Желаещите да ползват услугата „Личен асистент” трябва да подадат заявление по образец до кмета на община Белене и необходимият набор от документи в стая №24 на Общинска администрация – Белене.

За лични асистенти по проекта могат да кандидатстват безработни лица в трудоспособна възраст. Продължителността на проекта „Нови възможности за грижа“ е 13 месеца, а срокът на предоставяне на услугата – 10 месеца.

Окончателният подбор на потребителите и на личните асистенти ще бъде направен от Комисия за оценка и подбор, назначена със заповед на кмета на община Белене.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...