Акценти
Начало / Последни новини / От „Спартак 14” предлагат промяна в начина на определяне на Спортист на годината в Плевен

От „Спартак 14” предлагат промяна в начина на определяне на Спортист на годината в Плевен

За да бъде избегнат субективизма при определянето на Спортист на годината на Плевен, от Карате клуб „Спартак 14”  са изготвили предложение за промяна в регламента на гласуване. Това съобщи на пресконференция в Пресклуба на БТА старши треньорът на клуба Милена Кирниколова.

Основното в предложението за промяна е номинираните за отличието спортисти да набират точки по няколко показателя, обясни Кирниколова. На първо място са участията и спечелените отличия от Световни и Европейски първенства, Световни и Европейски купи, държавни първенства. Точки ще се събират както и досега от комисията, в която участват видни спортни деятели и журналисти. Определен брой точки на номинираните в анкетата „Спортист на годината” ще носи и активността на състезателите за участие в Спортния календар. Като в предложението е предвидено тези участия да са не по-малко от три през годината.

Това е конструктивно предложение, насочено към положителна промяна, подчерта Милена Кирниколова. Тя не скри, че причината да го направят е субективният фактор за определяне на отличените в анкетата „Спортист на годината”, което е оставило извън призьорите състезателите на клуб „Спартак 14”, въпреки безспорните им постижения през годината. В подобно положение са и други клубове в Плевен, допълни Кирниколова, затова тя смята, че е наложително да се промени досегашната система на избор, за да се намали ролята на „човешкия фактор”.

Предложението на клуб „Спартак 14” ще бъде внесено още днес при кмета Георг Спартански. Копия ще бъдат изпратени до председателя на Общинския съвет Мартин Митев и до председателя на Постоянната комисия по спорт – Цветан Антов.

„Надявам се нашето предложение да бъде прието сериозно и да бъда поканена на обсъждането му, за да разясня концепцията ни. Това е предложение за промяна на статуквото. Надявам се да не бъда разбрана погрешно, нашето предложение е насочено единствено към положителна промяна”, подчерта Милена Кирниколова.

Днес Клуб „Спартак 14“ награди най-добре представилите се през 2018 г. свои състезатели.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...