Начало / Политика / От липса на визия за бъдещето на малките селища се оплакаха в Искър пред депутата Стефан Бурджев

От липса на визия за бъдещето на малките селища се оплакаха в Искър пред депутата Стефан Бурджев

Приемен ден на народния представител от ПГ на „БСП за България” Стефан Бурджев  се състоя вчера в община Искър. Тя премина при голям интерес от страна на граждани, кметове и общински съветници.

Сред най-наболелите проблеми, които бяха поставени, са липсата на индустрия, намаляване на работната ръка, застаряването на населението, остарялата инфраструктура, бедността. Липсата на ясна визия сред управляващите за бъдещето на малките населени места и общините с население до 10 000 души е особено тревожно, смятат представителите на местната власт в Искър.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Те заявиха, че не са осигурени в съответното количество и качество редица социално значими услуги, че грижата за възрастните и самотни хора е сведена до отделни административно обезпечени форми и дейност, а реализирането на проекти по ОПРЧР е с кампаниен характер, които не решават проблемите на тези хора. Особено тревожни са последствията от   образователната реформа и разпределението на делегираните бюджети, които създават възможност за „кражба на ученици” в малките общини.

Като изслуша всички тези проблеми  депутатът Стефан Бурджев  пое ангажимент да съдейства за решаването им според възможностите си  и чрез правомощията, които има като народен представител.

Прочетете също:

Общински съвет – Плевен гласува 5 000 лв. за лечението на проф.Недкова

Еднократна финансова помощ в размер на 5 000 лв. от бюджета на Община Плевен ще ...