Начало / Крими / Отложиха отново делото за смъртта на 18-годишната Ванина

Отложиха отново делото за смъртта на 18-годишната Ванина

Окръжен съд – Плевен отложи отново делото за смъртта на 18-годишната Ванина от Плевен, която загина при катастрофа в участъка между ресторант „Караджейката” и ресторант „Двете сърнета”. То е насрочено за 26 април от 10:00 часа, с оглед неявяването на единия от съдебните заседатели, поради служебна ангажираност на вчерашната дата. С оглед принципа за неизменност на съдебния състав и отсъствието на съдебния заседател, ход на делото не даден, а делото е отложено, съобщават от пресцентъра на Окръжен съд – Плевен.

За смъртта на момичето обвиняема е 18-годишната Симона Динкова от Плевен, която е управлявала автомобила, с който двете момичета катастрофираха на 16 януари 2015 г. В предходното съдебно заседание, което се проведе на 1 февруари, бе проведен разпит на явилите се свидетели, както бе изслушано и заключението на вещото лице по назначената съдебна автотехническа експертиза. Делото беше отложено за 23 март за провеждане на тройна съдебна автотехническа експертиза.

Обвиняемата Динкова е управлявала лекия автомобил в нарушение на правилата, установени в Закона за движение по пътищата (ЗДвП) – същата е шофирала в населено място със скорост над 69 км/ч. при ограничение на скоростта за населени места – 50 км/час. Колата се е ударила последователно в няколко крайпътни дървета. Вследствие на удара водачът на автомобила и пътуващата на предна дясна седалка – 18-годишната Ванина Трифонова, ученичка от СОУ „Иван Вазов“ в Плевен, са откарани в ЦСМП – Плевен с опасност за живота. По-късно пътничката е починала.

Прочетете също:

Отдават под наем части от общински имоти в детски и учебни заведения в Плевен

Да се проведе публично оповестен конкурс и търг за отдаване под наем на части от ...