Акценти
Начало / Общество / Откриха три обществени сгради в община Кнежа за ден

Откриха три обществени сгради в община Кнежа за ден

Три строителни обекта, изпълнени по Програма за развитие на селските райони 2007-2013 год., бяха открити в община Кнежа. В сътрудничество с Местната инициативна група /МИГ/ Кнежа, Общината ремонтира спортната зала в Кнежа и църквата в Лазарово, а в Бреница беше открита авто-газоснабдителна станция за пропан-бутан.
Ремонтът на спортната зала е с изключително значение за подрастващите, които са потенциални спортисти, защото спортните клубове не само подготвят младежи за спортни училища и академии, но и всяка година приемат нови членове. Хората с увреждания, които имат желание да развиват своите спортни заложби и способности или просто да спортуват за удоволствие и здраве, също ще могат да направят това в залата.
Само за няколко месеца бе облагороден изцяло и дворът на православен храм „Свети Архангел Михаил” в село Лазарово. Дворът на църквата е възстановен в реалните му граници, направени са и две чешми. Подновени са покривът, камбанарията, обновени са стените и вътрешността. Храмът е с ново подово покритие и е климатизиран. Завършен през 1869 година, със застроена площ от 208 кв.м, православният храм функционира от 1874-та. Предстои освещаването по канон, както и реставриране на иконописите вътре.
Новата авто-газоснабдителна станция за пропан-бутан към съществуващата бензиностанция в Бреница е направена по идея на местния инвеститор Цветан Мишовски. Инсталиран е нов надземен резервоар с обем 5 куб.м и нова колонка за зареждане на леки автомобили.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...