Акценти
Начало / Образование / Открит урок по предприемачество се проведе в ДГ „Еделвайс” – Плевен

Открит урок по предприемачество се проведе в ДГ „Еделвайс” – Плевен

Открит урок по предприемачество се проведе в ДГ „Еделвайс” – Плевен. Той е част от инициативите за Седмицата по предприемачество, които се организират в училища и детски градини в цялата страна по програмите за предприемаческо образование на Джуниър Ачийвмънт-България. За пета поредна година Детска градина „Еделвайс“ участва в Седмицата по предприемачество на Джуниър Ачийвмънт-България.

Шестгодишните деца от подготвителна група „Пчела“ със старши учител Анета Иванова  представиха урок на тема „ Професии” пред  учители от детски заведения в областта , студенти от Педагогически колеж на ВТУ „Св.св.Кирил и Методий“. Гости на урока бяха  Й.Иванова-началник отдел „Образование“ и М.Георгиева-главен експерт в отдел „Образование“ на Община Плевен, М.Додова-старши експерт по предучилищно образование и В.Йотова- старши експерт в начален етап от РУО-Плевен, Б. Божиков  и С.Георгиев от  Лайънс клуб -Плевен ,членове на Настоятелство при ДГ “Еделвайс“.

Предварителната подготовка за урока включва посещения и вълнуващи срещи с хора от различни професии – пожарникари, полицаи, библиотекари, учители, сладкари. Учителките на групата подготвиха табло със снимки на децата от  срещите.

Децата имаха конкретна задача  в различни групи да довършат украсата на предварително подготвени сладки от кухненския персонал на  детската градина. С украсените сладки децата ще почерпят родителите си и ще изразят своята благодарност за обичта и грижите, които получават.

В урока се включи с оценка  за качеството на произведените сладки инж. В.Недялкова- учител в ПГХВТ“Луи Пастьор“ гр.Плевен.  Б. Божиков от  Лайънс клуб  връчи сертификатите на децата за участието им в инициативата и подари играчки за децата от група „Пчела“.

Вълнуващ поздрав към гостите и децата поднесоха децата от подготвителна група-5 год. с  песента „ Здравей Свободен Плевен“- в чест на предстоящата 140 годишнина от Плевенската епопея.

Заниманията по предприемачество помагат на децата да развият своите  умения за работа в екип, вземане на решения, организиране на работата си , уважение към труда на хората с различни професии.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...