Начало / Крими / Оставят в ареста англичанина, задържан в Плевенско във връзка с издирване от Интерпол

Оставят в ареста англичанина, задържан в Плевенско във връзка с издирване от Интерпол

Състав на Окръжен съд – Плевен наложи днес на британския гражданин Дейвид Бодил, мярка за неотклонение „Задържане под стража“, във връзка с издадена за него Заповед за арест от съд във Великобритания, съобщиха от от Съда в Плевен.

Лицето е издирвано с цел провеждане на наказателно производство за извършено престъпление по Закона за взривните вещества от 1883 година – наказания за приготовление или притежание на експлозиви при подозрителни обстоятелства, което е престъпление по чл.339 от Наказателния кодекс на Република България.

Съдът в мотивите си е изложил, че към настоящия момент може да се направи обосновано предположение, че лицето е извършило престъпление, което се наказва с доживотен затвор. Освен това, след извършване на деянието е напуснало Обединеното Кралство и се е укривало в село Любеново, Плевенска област. Тези обстоятелства, както и това, че няма настоящ и постоянен адрес в Република България, са в състояние да го мотивират да се укрие и да осуети предприетото спрямо него наказателно преследване, ако бъде взета по-лека мярка за неотклонение спрямо него.

Поради изложеното, съдията-докладчик по делото е уважил искането на прокуратурата и е взел най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд – Плевен не е окончателно, то може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд – Велико Търново в тридневен срок, считано от днес, 11 януари.

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...