Акценти
Начало / Крими / Оставиха в ареста двамата обвиняеми за убийството в Кнежа

Оставиха в ареста двамата обвиняеми за убийството в Кнежа

Състав на Окръжен съд – Плевен наложи днес на двамата обвиняеми за убийството на шестнадесетгодишния младеж от град Бяла Слатина, постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

В мотивите си съдът е изложил своите съображения за вземане на тази най-тежка мярка за неотклонение, а именно високата обществена опасност на престъплението, характеризиращо се с брутална жестокост и абсолютно пренебрежително отношение към неприкосновеността на чуждата личност, както и последвалите деянието действия, извършени от двамата обвиняеми, по укриване на тялото.

От събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили престъплението, за което са привлечени към наказателна отговорност.

Обвинението е за престъпление, за което е предвидено наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода, поради което е налице реална опасност обвиняемите да се укрият или да извършат престъпление, т.е. налице са кумулативните предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, предвидени в закона.

Определенията на съда не са окончателни. Същите могат да бъдат обжалвани и протестирани пред Апелативен съд – Велико Търново, като в случай на постъпила жалба или протест, делото пред горната инстанция е насрочено за 10.12.2021 година от 10:00 часа.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...