Начало / Образование / Основен ремонт започва в три детски градини в Плевен

Основен ремонт започва в три детски градини в Плевен

От средата на месец март започна поетапно затваряне на детски заведения в Плевен поради извършване на основни ремонти  в рамките на проекта на Община Плевен „Подобряване на условията за предоставяне на модерни образователни услуги в областта на образованието” . Първите три детски заведения в списъка за рехабилитация  са  „Юнско въстание”, „Теменуга” и „Дружба”, съобщи днес зам.-кметът Стефан Милев. Те се посещават от около 450 деца.

„Проведохме срещи с директори на други детски градини в града и тяхното уверение е, че ще могат да приемат около 400 деца. Да, затруднения и неудобства ще има. Няма да е лесно, но трябва всички да положим усилия. Не забравяйте, че ДГ „Юнско въстание” е с последно предупреждение за затваряне, ако ремонти не се направят. След тях ще има много по-добри условия, защото се предвижда не само саниране, а цялостен основен ремонт, какъвто от доста  години не е правен в детски заведения”, коментира Милев.

Фирмите, ангажирани с ремонтите, са посочили, че средният срок за изпълнение е 100 дни.

До края на тази година основно ще се ремонтират още три детски заведения в града. Милев обясни, че се предвижда персоналът от затворилите градини да бъде разпределен в останалите, за да може да се поеме по-голямата натовареност.

Макет на ремонтираната ДГ „Юнско въстание“

 

 

Прочетете също:

ДЕН : ГЕРБ, озаптете си биячите!

От „Достойнството на един народ”-ДЕН изразяват остро възмущение срещу грубото и арогантно посегателство на биячите ...