Акценти
Начало / Култура / Органов концерт на Марек Стефански в Католическата църква в Плевен

Органов концерт на Марек Стефански в Католическата църква в Плевен

Известният полски органист Марек Стефански ще изнесе концерт в Католическата църква „Света Дева от Фатима” в Плевен на 20 септември, вторник. Концертът е посветен на 1050 години от покръстването на Полша. В програмата са включени произведения от музиката на Европа  от ХVI до ХХ век.

Гости на концерта се очаква да бъдат Ярослав Диедиц, заместник- посланик на Република Полша в София и Ярослав Годун – директор на Полски институт в София.

Концертът се организира от Полския институт в София и от Католическа църква в Плевен.

Входът е свободен.

Марек Стефански е един от най-активните полски органисти. Повече от десет години е щатен органист на краковската Мариацка базилика. Преподава в катедрата по орган на Музикалната академия в Краков. Изнасял е концерти в повечето европейски страни, в Северна и Южна Америка, Израел. Автор е на много записи за Полското радио, Полската телевизия и чужди радиостанции, за полски и чуждестранни звукозаписни фирми. Работи с много хорови състави и изтъкнати вокалисти и инструменталисти. Aвтор на радиоцикли, посветени на органовата музика, учредител и художествен директор на музикалния фестивал в Жешов. За творческата си дейност е награден с редица награди и отличия.

Прочетете също:

Работници на  „Паркстрой” ще засадят живите елхички и на граждани

Във връзка със запитвания на граждани къде могат да засадят живите си коледни елхички по ...