Акценти
Начало / Последни новини / Определиха общинските съветници в състава на комисията за избор на „Спортист на годината“

Определиха общинските съветници в състава на комисията за избор на „Спортист на годината“

Двама общински съветници ще се включат тази година в работата на Комисията за провеждане на класацията „Спортист на годината“ на Община Плевен за 2022 г. Представителите на местния парламент бяха избрани след гласуване на провелото се миналата седмица редовно заседание на Общински съвет.

При обсъждане на точката в залата бяха направени четири предложения за членове на комисията по избора – трима от тях представители на Постоянната комисия по „Младежки дейности, спорт и туризъм“ – председателят й Йордан Грижов, Бойко Янчев – зам.- председател, и Бойко Тодоров – член на същата комисия, четвъртото предложение бе за общинския съветник Георги Славов, който е майстор на спорта по плуване, с поредица отличия в спортната си биография.

След самоотвод на двама от предложените – Йордан Грижов и Бойко Тодоров, Общинският съвет избра за свои представители в комисията за „Спортист на годината“ за 2022 г. Бойко Янчев и Георги Славов.

Всяка година през м.декември Община Плевен традиционно награждава изявени спортисти, треньори и перспективни състезатели в годишната класация „Спортист на годината“. Във връзка с провеждане й за 2022 г., със заповед на кмета се сформира комисия, която има за задача да изработи регламента по номиниране и награждаване в отделните категории, както и да отчете получените резултати и определи носителите на отличията. Към настоящия момент не съществува нормативен акт, който да регламентира изрично състава на комисията. Обичайната практика е в нея да участват двама общински съветници, трима служители от отдел „Спорт“ в общинската администрация, представител на Министерството на младежта и спорта за Област Плевен, представител на Спортно училище „Георги Бенковски“.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...