Акценти
Начало / Крими / Окръжна прокуратура – Плевент предаде на съд българска гражданка за  извършени кражби в Австрия

Окръжна прокуратура – Плевент предаде на съд българска гражданка за  извършени кражби в Австрия

Окръжна прокуратура – Плевент е внесла обвинителен акт срещу 24-годишна българка за извършени кражби и за ползване на чужди банкоматни карти в Австрия. Досъдебното производство е проведено по приет трансфер на наказателно производство на Прокуратурата в Линц, Република Австрия.

На 29.09.2017г. обвиняумата Д.К. , била в шопинг-мол „Плюс–сити“, в гр. Пашинг, Австрия. По същото време в мола се намирала К.Р. – на 73 години, която носела раница на гърба си. Д. К. решила да открадне портмонето й, приближила и без жената да разбере, взела от раницата й портмоне, в което имало електронна карта за социално осигуряване и банкоматна карта. Още същият ден използвала на два пъти банкоматната карта, като изтеглила с две транзакции 500 евро и  2500 евро.

На 13.10.2017 г. Д. К. била в супермаркет „Меркурмаркет“ в гр. Обералм,  Република Австрия. По същото време в магазина била А.Б. на 84 години, която заплащала стойността на направени от нея покупки. След като жената прибрала в чантата портмонето си, обвиняемата се приближила и го откраднала. В него имало 150 евро, здравно-осигурителна карта и банкоматна карта, която на 14.10.2017г., обвиняемана използвала, като от банкомат в гр. Залцбург  изтеглила 400 евро.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Обвиняемата е осъждана за извършени от нея престъпление – опит за кражба в Испания и в Холандия.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...