Акценти
Начало / Общество / Окръжен съд – Плевен днес гледа делото за смъртта на родилка и бебето й

Окръжен съд – Плевен днес гледа делото за смъртта на родилка и бебето й

Състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа  днес наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, против К.П.П., от гр.Плевен.

Тя е обвинена, че 26.07.2018 г.,  в Клиника по акушерство и гинекология при Втора клинична база към УМБАЛ „Д-р Г.Странски“ – Плевен, в качеството на анестезиолог, поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, по непредпазливост причинила смъртта на родилка и новородено.

Според обвинението смъртта на родилката е вследствие на остро разстройство на дихателната и сърдечно-съдовата дейност, развили се в резултат на обща хипоксия от нарушение на дишането, причинена от продължителните опити за интубация, без опит за алтернативно осигуряване на дихателните пътища в начална фаза на подаване на анестезията. Новороденото е загинало вследствие на остра дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност, развила се след перинатална асфиксия, резултат от нарушения при бременната – престъпление по чл.123, ал. 3, предл.2, вр. с ал.1 от НК.

 

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...