Акценти
Начало / Икономика / ОИЦ – Плевен организира дискусионен форум за приоритетите на кохезионната политика

ОИЦ – Плевен организира дискусионен форум за приоритетите на кохезионната политика

На 20 ноември 2018 от 14 ч. в зала „Гена Димитрова“ в Плевен ще се състои дискусионен форум, граждански диалог, на тема „Бъдещето на кохезионната политика“. Събитието се организира от Областния информационен център и Община Плевен и е част от Националната инициатива на мрежата от 28 информационни центъра през 2018. Тази година тя е посветена на дебатите за Многогодишната финансова рамка 2021-2027 г., на регламентите за новия програмен период и на 30-годишнината на Кохезионната политика на Европейския съюз.

Очаква се активното участие във форума на бизнеса, на неправителствените организации, на общинските администрации, на училищата, на всички живеещи и работещи в областта, тъй като политиката на сближаване между регионите чрез инвестиции във всички сфери ще продължи и в новия програмен период 2021-2027 г. През следващите месеци на България й предстои да определи приоритетите на инвестициите от ЕС за този период.

„Важно е преди това да се случи, да се чуе гласът на местните общности. Идеята е да се привлече колкото се може по-широк кръг участници в открит диалог за потенциала на политиката на сближаване, както и за основните приоритети и направления, в които да бъде насочено европейското финансиране, вземайки предвид специфичните нужди в региона“, подчертаха експертите от ОИЦ – Плевен.

Участниците ще могат да изразят мнението си за бъдещето на Кохезионната политика и попълвайки предварително подготвена анкетна карта.

Прочетете също:

Алея в Скобелевия парк ще носи името на Андрей Романов

В памет на един от най-успешните кметове на Плевен – Андрей Романов алеята в Скобелевия ...