Начало / Здравеопазване / Одобриха нови 38 заявления за финансово подпомагане на лица с репродуктивни проблеми в община Плевен

Одобриха нови 38 заявления за финансово подпомагане на лица с репродуктивни проблеми в община Плевен

Нови 38 заявления за финансово подпомагане, подадени от лица с репродуктивни проблеми в община Плевен, получиха одобрение от Комисията за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми на територията на общината. Комисията, избрана от Общински съвет – Плевен, разгледа всички постъпили документи на първото си за тази година заседание, откази на заявители няма.

Ежегодно в сборния бюджет на Община Плевен се планират средства за подпомагане решаването на репродуктивни проблеми на граждани на Община Плевен. Средствата, отпускани на лица, семейства и двойки за финансово подпомагане, са в размер до 500 лв. на заявител и се предоставят за извършване на необходимите изследвания, предшестващи инвитро процедурите. Заявленията за финансово подпомагане се разглеждат и одобряват от 11-членна комисия, избрана от Общинския съвет с решение на 19.03.2020 г. Съставът й включва 7 общински съветници – членове на ПК по „Здравеопазване и социална политика“ /доц. д-р Евгения Бързашка, д-р Йордан Георгиев, Димитър Карамфилов, Васил Петков, Георги Славов, Юлиян Йовков и Моника Чочева, която влиза в тази комисия на мястото на колегата си Илиян Йончев/, 3 представители на общинска администрация /д-р Елза Пачева – началник отдел „Здравеопазване и социални дейности“, Евгени Генов – директор дирекция „ФСД“, Драгомир Стойчев – юрист/ и д-р Атанас Гарев – акушер-гинеколог. Председател на комисията е доц. д-р Евгения Бързашка.

Въз основа на решението на комисията на одобрените 38 лица са издадени удостоверения за финансово подпомагане. Удостоверенията се получават в рамките на следващия един месец от Центъра за административно обслужване на граждани //пл. “Възраждане“ №4/. Правото за финансово подпомагане се погасява, ако след изтичане на едномесечния срок от издаване на удостоверението, същото не е потърсено. Тогава кандидатът може да кандидатства отново за финансиране по реда на приетите правила.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...