Акценти
Начало / Икономика / Одобрен е проектът за модернизация на средношколското общежитие в Плевен

Одобрен е проектът за модернизация на средношколското общежитие в Плевен

Проектът на Община Плевен за обновяване и модернизация на средношколско общежитие „Данаил Попов“ в града е одобрен за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост, информираха от общинската администрация. Средствата за предвидените ремонтни дейности са в размер на 2 626 437,09 лв. и ще бъдат осигурено изцяло от безвъзмездна финансова помощ по Националния план.

Според изготвения работен проект стаите в средношколското общежитие ще бъдат обновени, като във всяка ще бъде обособен самостоятелен санитарен възел /баня с тоалетна/ след изграждане на необходимите ВиК инсталации. Мебелите в индивидуалните стаи и в тези за общо ползване ще бъдат подновени.

За подобряване на енергийната ефективност ще бъде положена външна топлоизолация на сградата и на таванската плоча. Върху покрива на общежитието ще бъде изградена фотоволтаична инсталация за собствени нужди с номинална генераторна АС мощност 30 kW. За намаляване на консумацията на ел. енергия съществуващите луминисцентни осветители тела ще бъдат сменени с LED такива.

За да се осигури достъпна среда, е предвидено на първия етаж на общежитието да се оформят четири стаи за обитатели с увреждания, като се осигури достъпен маршрут до тях и достъпни части по пътя на този маршрут.

Един от входовете на общежитието ще е достъпен за хора с увреждания, тъй като е в стълбищна клетка, в която има монтирана съществуваща и действаща електрическа платформа. С проекта е предвиден вътрешен достъпен маршрут от входа до стаите, обозначен с тактилни ивици. В околната среда достъпният маршрут с дължина около 130 метра ще се изпълни с два вида тактилни плочи в настилката.

Срокът на изпълнение на проекта „Обновяване и модернизация на средношколско общежитие „Данаил Попов“, гр. Плевен“ е 31 месеца.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...