Начало / Общество / Ограничения в движението днес в Плевен заради Маратона на приятелството

Ограничения в движението днес в Плевен заради Маратона на приятелството

Маратон на приателството

Заради провеждането на втория Маратон на приятелството днес се въвеждат временни ограничения на движението по някои улици на Плевен.

Временно се ограничава движението на МПС по бул.”Христо Ботев” в отсечката от ул.”Ген. Ат. Стефанов” до ул.”Сан Стефано” за времето от 9.30 часа до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 часа. Ограничено ще е движението и в дясната лента по ул.”Сан Стефано” в отсечката от бул.”Христо Ботев” до парк “Кайлъка” за времето от 9.30 часа до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 часа. От 9:30 до 15:00 часа ще бъде ограничено движението и на: входът/изходът на паркинга на м-н “Кауфланд” на ул.”Сан Стефано”; пътят гр. Плевен – с. Тученица, през парк “Кайлъка”, в отсечката от парк-хотел “Кайлъка” до изхода за язовир “Тотлебенов вал”. От 9:00 до 11:00 часа ще бъде ограничено движението в: лявата лента по ул.”Васил Левски” в отсечката от пешеходната зона в посока до разпределителен възел “Колелото” и в дясната лента по ул.”Сторгозия” от разпределителен възел “Колелото” в посока до Исторически мост на река “Вит”.

Престоят и паркирането на автомобили ще бъде ограничен на паркинга срещу входа на парк “Кайлъка” /спирка “Моста”/ – за времето от 7.00 часа до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 часа и на ул.”Васил Левски”, в края на пешеходната зона за времето от 7.00 часа до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 часа.

Двупосочно пък ще бъде движението на МПС по ул.”Сторгозия” от разклона при ул.”Цар Самуил” /Представителството на Фолксфаген/ по посока гр. София до моста на р. Вит в лявата лента за движение за времето от 9.00 часа до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 часа.

Пренасочено ще бъде движението на автомобили по посока гр. София от кръгова връзка бензиностанция “Шел” през ж.к. Сторгозия” за времето от 9.00 часа до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 часа.

В забранените участъци частично да се пропуска преминаването на МПС, съобразено с участниците в маратона.

Прочетете също:

Високи отличия за деца от арт школа „Колорит“ от национален конкурс в Свищов

Деца от арт школа „Колорит“ спечелиха  най-високите отличия на 19-я Национален конкурс – изложба за ...