Акценти
Начало / Култура / Обявиха победителите в конкурса „Моето приключение край Дунав”, организиран от Община Гулянци

Обявиха победителите в конкурса „Моето приключение край Дунав”, организиран от Община Гулянци

Днес комисия при Община Гулянци разгледа и оцени творбите на участниците в конкурса „Моето приключение край Дунав”, организиран  от Община Гулянци, МКБППМН и ЦОП гр. Гулянци по повод Деня на Дунав.
В конкурса участваха 20 ученици от СУ „Хр. Смирненски” гр. Гулянци и ОУ „Хр. Ботев” с. Милковица.
В категорията – литературна творба комисията класира на първо място стихотворението на Рая Атанасова Милушева от СУ „Хр. Смирненски” гр. Гулянци – „Такава е нашата река”, а на второ място разказа на Ева Христова Андреева от СУ „Хр. Смирненски” гр. Гулянци – „Ваканцията дойде”.

При рисунките журито отличи: Габриел Стефанов от Гулянци (18 точки), Марина Вардолова от Милковица (17 точки), Минчо Седефов от Гулянци (13 точки), Рая Апостолова от Гулянци (8 точки), Виктор Маринов от Гулянци (6 точки).

Комисията единодушно реши да връчи и специална награда „Най-силно послание” на Сияна Иванова, която участва в конкурса онлайн с рисунка и призив към хората да бъдат отговорни и да пазят природата.

Всички 20 участници в конкурса по повод Деня на Дунав ще получат награди от Община Гулянци за таланта, вложеното въображение и старание, и не на последно място за отношението към природата, красотата и изкуството.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...