Акценти
Начало / Икономика / Общинско социално предприятие откриха в Кнежа

Общинско социално предприятие откриха в Кнежа

Шиващки цех, създадено по проект на Община Кнежа, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, бе открит днес с водосвет.

Шивашкият цех се намира в сградата на МУЦТПО към Стара гимназия – гр. Кнежа. Помещенията са ремонтирани и е закупено необходимото оборудване за обособяване на производсвена зала, склад и офис. В предприятието ще се шие спален и кухненски текстил за нуждите на общинските детски заведения, болница, дневен център, общински комплекс за социални услуги.

Социалното предприятие ще осигури работа на 19 работници от различни целеви групи: безработни младежи, безработни над 50-годишна възраст, безработни лица с основно или средно образование, продължително безработни и др. Те ще получат възможност за 18-месечна заетост, обучение, професионална квалификация. Предвижда  се и продължаване на кариерното развитие и след приклучването на проекта .

„Идеята за това предприятие възникна преди повече от година и аз съм изключително щастлив, че днес то е вече факт. С изпълнението на проекта ще улесним достъпа до заетост и ще бъде осигурена подкрепа за социалното включване на уязвими групи чрез създаване на подходящи условия за тяхната професионална интеграция в сферата на социалната икономика”, каза при откриването кмета на Кнежа Илийчо Лачовски.  Той изказа благодарност на всички, работили за реализацията на проекта.

Прочетете също:

Какво е псориазис и как да успокоим ковните лезии, които причинява

Повечето от нас са свикнали да асоциират кожните заболявания с тийнейджърското акне, което са имали ...