Акценти
Начало / Общество / Общински съвет – Плевен с предложения до Министерския съвет за отпускане на девет персонални пенсии

Общински съвет – Плевен с предложения до Министерския съвет за отпускане на девет персонални пенсии

Предложения за отпускане на персонални пенсии за девет души от община Плевен по реда на Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж, ще бъдат внесени в Министерския съвет. Исканията бяха представени и приети на редовното заседание на Общински съвет – Плевен.

Първото постъпило заявление е от Юлия Митова от с.Дисевица. Тя заявява желание за отпускане на персонални пенсии на децата й Елена, Славчо, Емилия, Детелин и Кирилка Мечеви.

Второто заявление е от името на Анелия Асенова от с.Пелишат. Тя желае да бъдат отпуснати персонални пенсии на децата й Иво, Жулиета, Росица и Милко Ивови.

И в двете заявления вносителите са посочили, че семействата им през последните 12 месеца не надвишават сбора от гарантирания минимален доход, установен за страната, в размер на 780 лв., тъй като нямат доходи.

Съгласно Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж, и по двете заявления Общински съвет – Плевен гласува решения за даване на съгласие за внасяне на предложения в Министерския съвет за отпускане на персонални пенсии по реда на Кодекса за социално осигуряване.

От началото на мандата си Общински съвет – Плевен е приел 7 решения за даване на съгласие относно внасяне на предложения до Министерския съвет за отпускане на персонални пенсии по реда на Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж. Решенията касаят общо 14 лица.

Прочетете също:

Две подвижни комисии ще обслужват хората с увреждания в изборния ден

Две подвижни секционни комисии да работят на територията на община Плевен по време на изборите ...